dinsdag 10 maart 2009

Twee blondjes

Na hun vertrek uit Santiago, waar Judith en Saïdja twee weken bij ons gelogeerd hebben, vroeg Saïdja me een tekstje voor haar blog te schrijven. Uiteraard wilde ik dat wel doen, maar toch: wat te vertellen? Welke anekdotes eruit te pikken? Hoe in woorden te vatten wat voor sfeer er die twee weken in ons kleine appartementje geheerst heeft, hoe ze ons verblijf hier hebben betoverd met hun aanstekelijk enthousiasme? Hoe te beschrijven, het verweesde gevoel toen die gekke waternimfen weer uit ons leven verdwenen?

Vandaar dat ik dacht: zeg het met muziek! Waar woorden tekort schieten, kan een mooi liedje de perfecte invuller van herinneringen zijn! En ik had geluk: velen onder jullie weten dit wellicht niet, maar er is ooit een erg mooi liedje geschreven over Judith en Saidja. Het betreft hier het nummer “Twee meisjes” door Raymond van het Groenewoud, waarlijk een schitterende Nederlandstalige klassieker! Als ik mij niet vergis, gaat de tekst als volgt:

Twee meisjes op het strand
Ze lezen modebladen
Ze kijken in het rond
Ze dromen van een prins

Twee blondjes in Santiago
Ze zitten bij het zwembad
Ze drinken witte wijn
Ze spelen zeemeermin

Ze schudden met hun haar
En alle mannen kijken
Ze houden van terrasjes
Ze lachen heel wat af

Ze nemen ons op sleeptouw
Voor gekke avonturen
Ze kopen nieuwe kleedjes
Ze huilen bij een film

(instrumental)

Twee blondjes in Santiago
Ze houden van het leven
Ze gaan nu weer hun weg
Een bladzijde slaat om…

Judith en Saïdja, bedankt voor de leuke tijd die we samen gehad hebben, en nog heel veel succes en plezier met het vervolg van jullie reis!!!Vele groetjes uit (het nog steeds behoorlijk warme) Santiago!!


En toen nam ik het weer over: Joepie! Leve gastschrijfsters! Dankje Sien voor dit prachtige berichtje!!!! En nog eens bedankt ook voor de heerlijk leuke weken in Santiago! We hebben er zeker zo hard van genoten als jij!

Als er nog mensen zo'n leuke dingen over ons willen schrijven: u weze zeeer welkom :)
En als er mensen gewoon een berichtje willen sturen, kan dat plots, en wel op dit nummer:
00591/7384.92.25
Laat ze maar komen die smsjes :)

toedloew honeyz!

2 opmerkingen:

gilain zei

Allee, cool da we jullie nu berichtjes kunnen sturen, spijtig is mijn gsm hier gepikt. Idd leuk, een gastschrijfster. Ik zou het mij ook moeten aanschaffen, om wat meer op mijnen blog te krijgen:D

Frank zei

op mijn blog zijn gastbloggers ook steeds welkom ;)